ABC Lys bygger på den hæderkronede 38 årige virksomhed Asger bc, som gemmer på en spændende og gammel historie.

Asger bc var specialister inden for lysteknik, løsninger inden for arbejdsmiljø og belysning samt energibesparende lysanlæg. Udviklingsafdelingen hos Asger bc var meget fleksibel og havde ved slutningen udviklet mere end 7.500 forskellige lamper.

Lamperne blev fremstillet efter gamle håndværksmæssige traditioner kombineret med de nyeste maskiner og processer og holdt normalt mere end 25 år ved den rette brug. Produkterne blev fremstillet efter de allerhøjeste miljø- og etiske standarder i Danmark.

Den ovenstående beskrivelse er stadig grundstenen hos ABC Lys’ når vi skal udvikle nye lamper

Asger bc startede den 1. april 1975 og adressen var Strandboulevarden 81 på Østerbro i København. Adressen fungerede som bolig og studierum medens Asger læste, arbejdede og færdiggjorde sit arkitektstudie i 1977.

Asger tegnede også en spændende lille lampe og startede sin egen lille produktion af lamper. Den første professionelle kunde var Nyt i Bo i Ny Kongensgade, som stadig sælger vores lamper.

Den første lampe var BULEN I, som i dag stadig fås i en opdateret version (BULEN III), den er ekstremt bredstrålende. Senere kom BASSEN (1974), der er fremadlysende og beregnet til de helt store rum. Den blev brugt i de store dagslysløse rum i Statens Museum for Kunst fra 1975 til 2008. Her er der 14 m til loftet.

Med ovenstående er det klart, at der står og hænger mange Asger bc lamper rundt om i Danmark.

Den 1. juli 2013 overtog ABC Lys rettigheder til Asger bc lamper og har beholdt den ovenstående etik og kvalitet i lamperne. Om end produktionsmetoderne er opdateret og moderniseret, er det på ingen måde gået ud over kvaliteten. Tværtimod har ABC Lys et større krav til kvaliteten som kommer fra de teknologiske muligheder man har i dag for at spore fejl og mangler.

Klik her for referencelisten.

underside historie