De fleste mennesker har en opfattelse af, at det med lys er svært. Men hos ABC Lys har vi gjort det let for alle. Vi har indbygget vores avancerede lystekniske principper i selve lampen. Lamperne lyser derfor smukt og effektivt, uden du skal gøre andet end at hænge dem fornuftigt op. – så enkelt er det.

Principperne er klare:

  • Vores lamper blænder ikke.
  • Vores lamper retter lyset hen, hvor der er brug for det.
  • Lamperne kan bruges med fornuftige energibesparende lyskilder.

Der findes to belysninger, særbelysning og generel. Herunder finder du en instruktion til opsætning af lamper med særbelysning og generel belysning også kaldet almen belysning.

Særbelysning.

Start med det lys, du skal bruge ved arbejdsflader, mødelokaler, spisesteder eller hvor der er behov for godt lys til oplevelser, fordybning eller koncentration. Udvælg de områder og steder i rummet, som skal have særlig belysning. Det kan være arbejdslys, læselys, maleribelysning, bordbelysning, lys ved tavler o. lign. Det kan også være en særlig arkitektonisk detalje som skal fremhæves.

1. Vælg en ABC Lys spot eller pendel.

2. Montér den i en passende højde.

3. Nyd det gode lys og de smukke lamper, som ikke blænder.
 
Generel belysning.

Se på det lys du allerede har valgt. Mangler der noget? Vær opmærksom på at der skal være forskelle i lyset ligesom på en dejlig solskinsdag.
Hvis der er Særbelysning nok så rummet virker lyst og venligt, stopper du her, men hvis der er for mørkt, vælger du en lampe, som kan lyse rummet generelt op. Husk at sørge for at den kan slukkes/dæmpes uafhængigt af de andre lamper, så den ikke altid behøver at være tændt.

1. Vælg en ABC Lys loftslampe eller en anden ABC Lys lampe

2. Montér den i en passende højde

3. Nyd det gode lys og de smukke lamper, som ikke blænder.

billede 9

Opsætning af særbelysning, med lys hvor der er behov for det. Her er ikke behov for generel belysning. Læg mærke det skyggerne

Kirke300